Koç Üniversitesi’nde kaç tane öğrenci kulübü vardır?

Koç Üniversitesi’nde 70’den fazla öğrenci kulübü bulunmaktadır.

Öğrenci Kulüpleri üniversite içinde hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?

Kulüplerin faaliyet alanları çok geniş bir yelpazede yer almaktadır. Sanat, spor, bilim alanlarında yer alan kulüplerin yanı sıra gönüllülük üzerine sosyal sorumluluk projeleri üreten, akademik odaklı olup sınavlar öncesi ders tekrarları yapan, sadece değişim programı ile gelen öğrencilere özel olarak, onlara yardımcı olmak amacıyla kurulan, sosyal aktivite odaklı veya sadece hobi alanlarına yönelip kurslar düzenleyen kulüpler de mevcuttur.

Öğrenci Kulüplerine sağlanan olanaklar nelerdir?

Öğrenci Kulüplerine verilmekte olan bütçeler onların aktivite ve projelerindeki en temel maddi kaynağı oluşturmaktadır. Ayrıca Öğrenci Dekanlığı içinde yer alan Öğrenci Gelişim ve Destek bölümü de kulüplerin ihtiyaç ve problemlerine çözüm bulmalarına yardımcı olmaktadır. Kulüplerin kendilerini geliştirmelerine ve etkinliklerine katkıda bulunmak amacıyla sponsorluk, proje yönetimi vb. alanlarda destek vermektedir.

Kulüplere üye olmak ücretli mi?

Kulüplere üyelik ücreti her kulübün kendi başına vermiş olduğu karara bağlıdır. Kimi kulüpler herhangi bir ücret istemezken, bazı kulüpler de üyelik için öğrencilerden üyelik ücreti / üyelik aidatı şeklinde küçük meblağlar talep etmektedirler. Toplanan bu paralar kulüplerin kendi fonlarına aktarılmakta ve ileride yapacakları çeşitli organizasyonların masraflarında kullanılmaktadır.

Yeni bir kulüp kurma şartları nelerdir?

Kulüp kurmak için çeşitli prosedürleri tamamlamak gerekiyor. Bunun en önemlisi kulübe ait bir yönetim kurulu oluşturulması ve ardından bir tüzük yazılarak burada kulübün varlığının, amacının ve öneminin belirtilmesidir. Fakat eğer kurulması planlanan kulüp, var olan kulüpler içinde bir farklılık bir yenilik yaratabilecekse kulüp olmaya aday hale gelmektedir. Aksi takdirde öğrencilerin benzer alanda faaliyet gösteren bir başka kulübün altında bir grup olarak yer almaları daha uygun görülmektedir. Son olarak, kulüp olmasına izin verilen her topluluk öncelikle grup olarak anılır ve resmi anlamda kulüp olabilmek için 2 dönem boyunca (1 yıl boyunca) etkin olduğunu gösteren faaliyetler düzenler. Kulüp olmasına izin verilmiş ve aynı zamanda da aktif bir yıl geçirmeyi başarmış gruplar, yılsonunda kulüp olmaya hak kazanırlar.