Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2022-2023 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 278.000 TL’dir; Tıp Fakültesi için KDV dâhil 382,300 TL’dir*, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil 278.000 TL’dir. Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Koç Üniversitesi’nde eğitim ücretleri yarıyıl bazında belirlenir ve ilan edilir. Güz dönemi için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 139.000 TL’dir. Üniversite kayıt döneminde sadece Güz dönemi ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 160.000 TL olacaktır.

Üniversite kayıt döneminde yıllık ücret ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi ücreti için de Güz dönemi eğitim ücreti uygulanır. Ödeme Güz ve Bahar yarıyıllarındaki dersleri kapsayacaktır.

Lisans eğitim ücreti yemek, yurt ve ulaşım giderlerini kapsamaz.

*Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllık eğitim-ücreti YÖK’e bildirildiği şekilde yer almakla beraber, Fakülteye YKS ile sadece tam burslu ve yarı burslu öğrenciler yerleşmektedir.  

Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam edebilir. Felsefe, Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Karşılaştırmalı Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya ve Hemşirelik bölümlerine yerleşen tam burslu öğrenciler başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri halinde bursluluk haklarını kaybederler.  Diğer öğrencilerin başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri durumunda bursluluk haklarının devamı geçiş yapmak istedikleri bölümün bağlı olduğu fakültenin değerlendirmesine ve onayına tabidir.

Tıp, Hukuk ve Mühendislik programları için YÖK’ün başarı sırası şartı bulunmaktadır. Bu konudaki en güncel bilgilere https://www.yok.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Daha önceki yıllarda Türkiye’de Koç Üniversitesi’ne veya başka bir üniversitenin lisans programına yerleştirilmiş olan öğrenciler Koç Üniversitesi’nin bir lisans programına tam burs kontenjanından yerleştirilirlerse tam burs imkânından yararlanamazlar, ancak %50 Burslu olarak kayıt yaptırabilirler.

Koç Üniversitesi’nin Tam Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs sadece eğitim-öğretim ücretinden muafiyet sağlar. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı, aylık masraflara katkı ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dâhilinde devam etmek üzere sağlanabilir. İhtiyaç dâhilinde yapılacak başvurular tercih döneminden başlayarak değerlendirilecektir.

YKS sonucunda Koç Üniversitesi’nin burssuz ve %50 burslu programlarından birine girme hakkı kazanan ve daha önceki yıllarda Türkiye’de bir lisans programına yerleştirilmemiş olan ve yerleştirme sıralaması ilk 100.000’de yer alan şehit çocukları Tam Burslu olarak kabul edilir.

Ek yerleştirme dönemine dair not: Önceki yıllarda, YKS sonucunda Koç Üniversitesi’ne yerleştirilen ancak kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı kadar oluşan ek yerleştirme kontenjanlarına 2022’de Koç Üniversitesi’nin Ücretli ve %50 İndirimli programlarına ilk 100.000’den yerleşen ve kayıt yaptıran GSB Sporcu Burslu öğrenci sayısı da eklenecektir. Ek yerleştirme döneminde tercih yapacak öğrenciler, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan ek yerleştirme kontenjanlarını dikkate almalıdırlar.

HUKUK FAKÜLTESİ

Toplam Kontenjan: 136

 

PROGRAM PUAN TÜRÜ KONTENJAN
HUKUK (Burssuz) EA 116
HUKUK (Tam Burslu) EA 20

TIP FAKÜLTESİ

Toplam Kontenjan :50

 

PROGRAM PUAN TÜRÜ KONTENJAN
TIP (Tam Burslu) SAY 8
TIP (%50 Burslu) SAY 42

İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Toplam Kontenjan: 247

 

PROGRAM PUAN TÜRÜ KONTENJAN
ARKEOLOJİ VE SANAT TARİHİ  (Tam Burslu) SÖZ 3
ARKEOLOJİ VE SANAT TARİHİ  (%50 Burslu) SÖZ 9
FELSEFE (Tam Burslu) EA 8
FELSEFE (%50 Burslu) EA 2
KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT (Burssuz) DİL 12
KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT (Tam Burslu) DİL 3
KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT (%50 Burslu) DİL 3
MEDYA VE GÖRSEL SANATLAR (Tam Burslu) SÖZ 11
MEDYA VE GÖRSEL SANATLAR (Burssuz) SÖZ 62
PSİKOLOJİ (Burssuz) EA 85
PSİKOLOJİ (Tam Burslu) EA 15
SOSYOLOJİ (Tam Burslu) EA 4
SOSYOLOJİ (%50 Burslu) EA 14
TARİH (Tam Burslu) SÖZ 4
TARİH (%50 Burslu) SÖZ 12

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Toplam Kontenjan: 386

 

PROGRAM PUAN TÜRÜ KONTENJAN
EKONOMİ (Burssuz) EA 109
EKONOMİ (Tam Burslu) EA 19
İŞLETME (Burssuz) EA 134
İŞLETME (Tam Burslu) EA 24
ULUSLARARASI İLİŞKİLER (Burssuz) EA 85
ULUSLARARASI İLİŞKİLER (Tam Burslu) EA 15

HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

Toplam Kontenjan: 45

 

PROGRAM PUAN TÜRÜ KONTENJAN
HEMŞİRELİK (Tam Burslu) SAY 45

FEN FAKÜLTESİ

Toplam Kontenjan: 69

 

PROGRAM PUAN TÜRÜ KONTENJAN
FİZİK (Tam Burslu) SAY 4
FİZİK (%50 Burslu) SAY 8
KİMYA (Tam Burslu) SAY 6
KİMYA (%50 Burslu) SAY 3
MATEMATİK (Tam Burslu) SAY 4
MATEMATİK (%50 Burslu) SAY 11
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (Tam Burslu) SAY 5
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (%50 Burslu) SAY 12
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (Burssuz) SAY 16

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Toplam Kontenjan: 475
 

 

 

PROGRAM PUAN TÜRÜ KONTENJAN
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (Burssuz) SAY 93
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (Tam Burslu) SAY 16
ELEKTRİK – ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (Burssuz) SAY 93
ELEKTRİK – ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (Tam Burslu) SAY 16
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (Burssuz) SAY 92
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (Tam Burslu) SAY 16
KİMYA – BİYOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ (Burssuz) SAY 23
KİMYA – BİYOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ  (Tam Burslu) SAY 8
KİMYA – BİYOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ (%50 Burslu) SAY 22
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ (Burssuz) SAY 82
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ (Tam Burslu) SAY 14