Koç Üniversitesi 1993 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından kar amacı gütmeyen bir yüksek eğitim kurumu olarak eğitime başlamıştır. Üniversite 2021–2022 akademik yılında 30’uncu eğitim yılını kutlamaktadır.
Koç Üniversitesi Rumelifeneri Yolu üzerinde Sarıyer’e araba ile 10 dakikalık mesafededir. Koç Üniversitesi ile Sarıyer arasında her 10 dakikada bir karşılıklı olarak minibüs işlemektedir. Üniversitenin anlaşmalı olduğu özel bir servis şirketi öğrencilere şehrin çeşitli noktalarından belli saatlerde servis olanağı sağlamaktadır. Hafta içi her gün Kadıköy- Beşiktaş- İstinye- Sarıyer güzergâhını izleyen bir şehir hatları seferi mevcuttur. Sarıyer Rumelifeneri arasında belediye otobüsü işlemektedir. Özel araçlarıyla kampüse gelmek isteyen öğrenciler her dönem belli bir ücret karşılığında üniversitenin otoparklarını kullanabilirler.
Detaylı bilgi için https://ogs.ku.edu.tr/isletme-direktorlugu/ulasim-hizmetleri/
Koç Üniversitesi ana kampüsünde 2.000 izleyicinin oturma imkânına sahip olduğu çok amaçlı bir kapalı spor salonu, bir yapay çim futbol sahası, bir kapalı buz pisti bulunmaktadır. 42 m x 32 m ebatlarında olan spor salonunun içinde ana salonu panoramik açıdan gören 156 m uzunluğunda koşu parkuru, squash ve raketbol kortu, aerobik ve dans salonları, fitness salonu, sportif tırmanma duvarı, kardiyo salonu ve masa tenisi bölümü yer alıyor. Ek olarak ana bölümde basketbol, badminton, voleybol, hentbol gibi tüm salon sporları yapılabilmektedir.
Batı Kampüste ise yarı olimpik kapalı bir yüzme havuzu, kardiyo-fitness merkezi, dans stüdyosu ve masa tenisi bulunuyor.
Koç Üniversitesi’nde basketbol, tenis, kayak, snowboard, kürek, voleybol, futbol, Amerikan futbolu, eskrim, sutopu, yüzme, masa tenisi, buz hokeyi, sportif tırmanış, ragbi, güreş, boks, yelken, satranç, frizbi ve dans takımları bulunuyor. Üniversite geneline yönelik fitness programları uzman eğitmenler tarafından kişiye özel olarak hazırlanıyor. Ayrıca spor eğitmenleri tarafından ücretsiz pilates ve tenis dersleri verilmektedir.
Öğrenci Merkezi’nde 4 kantin, sabah-öğlen-akşam yemek çıkaran 600 kişilik yemekhane, Migros,Yapı Kredi Bankası, kuaför, KU Mağazası, kuru temizleyici ve postane bulunmaktadır. Ayrıca 1 kırtasiye ve kitabevi, Öğrenci Dekanlığı Ofisi, Öğrenci Konsey odası ve öğrenci kulüpleri de bu binada bulunmaktadır.
Koç Üniversitesi öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin eğitim ve araştırma gereksinimlerini karşılamak amacı ile kurulmuş olan kütüphane, kampüs içinde herkesin kolaylıkla ulaşabileceği merkezi bir yerdedir. 8.300 m2’lik bir alanda 915 koltuk, 18 adet çalışma odası ile hizmet sunan Suna Kıraç Kütüphanesi akademik yıl boyunca hatanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. Tatil dönemlerinde ise 1 adet çalışma salonu sürekli açık tutulmaktadır. Kütüphane elektronik kaynaklarına 60’ı kütüphane binasında olmak üzere kampüsteki tüm bilgisayarlardan erişilebilmektedir. Kütüphane binasında ayrıca yüksek hızda kablosuz internet bağlantısı imkânı da sunulmaktadır. Kütüphanede altı kişi kapasiteli 18 adet grup çalışma odası olup bu odalar öğrenci grupları tarafından iki saatliğine rezerve edilip kullanılabiliyor. Yine dört kişilik etkileşimli çalışma imkânı sağlayan 6 adet çalışma kabini de grup çalışması yapmak isteyenlerin hizmetine sunulmaktadır.
Suna Kıraç Kütüphanesi, Koç Üniversitesi’nde sunulan eğitim programlarına (Sanat ve İnsani Bilimler, İşletme, Ekonomi, Fen ve Mühendislik,Sağlık Bilimleri, Tıp, Hukuk, Uluslararası İlişkiler, vb) paralel olarak geliştirilen zengin ve güncel bir koleksiyonu bünyesinde barındırıyor. Kütüphaneye satın alma ve bağış yoluyla kazandırılan eserler ağırlıklı olarak İngilizce kaynaklardan oluşuyor. Kütüphanede Türkçe, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça ve İspanyolca yayınlar da mevcut. Basılı kitap sayısı 262.000’in üzerinde olmakla beraber toplam kaynak sayısı 350.000’in üzerindedir.Kaynakların büyük çoğunluğu okuma salonlarında açık raf sistemiyle kullanıma hazır bulunduruluyor. Hazırlık sınıflarındaki öğrencilerin eğitimleri, yabancı dil programları göz önünde bulundurularak kaynak ve teknik donanım ile destekleniyor.
189.000’in üzerinde elektronik kitaba ve 66.000 elektronik dergiye kampüsten, yurt odasından ya da evden erişmek mümkün. Ayrıca 7000’in üzerinde güncel ve uluslararası gazete ve dergiye de abone olunan platformlar üzerinden erişim imkânı bulunmakta.Tüm öğrencilerin bilgiyi ve bilgi kaynaklarını etkin bir şekilde kullanabilmelerine yönelik beceriler geliştirmelerine imkân tanımak üzere, mevcut kaynakların tanıtımına ve kullanımına yönelik her biri kendi alanında uzman, profesyonel kütüphaneciler tarafından bilgi okuryazarlığı eğitimleri verilmektedir. Kullanıcıların çalışmalarına ve araştırmalarına en etkin biçimde yardımcı olacak şekilde ödünç verme, referans, rezerve gibi hizmetler profesyonel bir kadro tarafından sunuluyor ve yeni teknolojik gelişmeler ışığında sürekli geliştiriliyor.
Kütüphanenin Rumelifeneri Kampüsü’nde yer alan merkez binası dışında, Topkapı Sağlık Bilimleri Kampüsü’nde Sağlık Bilimleri Kütüphanesi, Beyoğlu’nda bulunan Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde, Ankara’da Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ve Antalya’da Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde de birer şube kütüphanesi bulunuyor. Her dört şubekütüphanesinde de verilen eğitim ve yapılan araştırma konularını destekleyen koleksiyonlar mevcut.
Öğrenciler günün her saatinde yurt odalarından, 24 saat açık bilgisayar laboratuvarlarından, kütüphaneden, kampüsün çeşitli yerlerine dağılmış 100 kablosuz ağ bağlantısıyla kolaylıkla yerel ağa erişebilmekte ve Internet hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Ağ üzerindeki dosya sunucularında her öğrenci için 350 MB, her fakülte üyesi için ise 2,5 GB depolama alanı mevcuttur. Kullanıcıların baskı ihtiyaçları için kampüs genelinde 100’den fazla renkli/mono lazer yazıcı ve dijital fotokopi makinesi bulunmaktadır. 2003 yılından itibaren lisansüstü öğrencilerimize okul yaşantıları boyunca birer dizüstü bilgisayar verilmektedir.
Sağlık Merkezi’nde poliklinik hizmetleri Amerikan Hastanesi tarafından organize ediliyor. Sağlık Merkezi’nin Amerikan Hastanesi tarafından oluşturulan tıbbi kadrosunda altı doktor, bir hemşire ve yedi sağlık memuru yer alıyor. Sağlık Merkezi’nde çalışan tüm tıbbi kadro kampüsteki nüfusun sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde bilgi ve beceriye sahip, alanında uzman ve deneyimli kişiler olmanın yanında, Amerikan Hastanesi tarafından sürekli ve düzenli olarak hizmet içi eğitim programlarına alınan elemanlardır. Bu organizasyon kapsamında Ana Kampüs ve Batı Yurdu’nda iki Sağlık Merkezi gündüzleri sorumlu hekim, geceleri ise nöbetçi hekim tarafından dönüşümlü olarak poliklinik hizmeti sunuyor. Sağlık Merkezi’nde bir acil ünitesi, kısa süreli gözetim amaçlı yatışlar için yataklı servis ve birinci basamakta tanıya yönelik tetkiklerin yapılabilmesi için bir laboratuvar yer alıyor. Üniversitemize ait tam donanımlı iki adet hasta nakil ambulansı bulunuyor. Sağlık Merkezleri hafta içi ve hafta sonlarında 24 saat hizmet veriyor.