Koç Üniversitesi'nin 2024- 2025 eğitim yılındaki ücretleri nedir?

Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2024-2025 Akademik yılında ÖSYM kanalıyla yerleştirilen yeni girişli öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 1.075.000 TL’dir; Tıp Fakültesi için yarı burslu KDV dâhil 800.000 TL’dir*, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil 1.075.000 TL’dir.

Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Koç Üniversitesi’nde eğitim ücretleri yarıyıl bazında belirlenir ve ilan edilir. Güz dönemi için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 537.500 TL’dir. Üniversite kayıt döneminde sadece Güz dönemi ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 618.500 TL olacaktır.

Üniversite kayıt döneminde yıllık ücret ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi ücreti için de Güz dönemi eğitim ücreti uygulanır. Ödeme Güz ve Bahar yarı yıllarındaki dersleri kapsayacaktır.

Lisans eğitim ücreti yemek, yurt ve ulaşım giderlerini kapsamaz.

Ücretlere %10 Katma Değer Vergisi (KDV) dahildir. KDV oranında bir değişiklik olması durumunda ücretlere aynı oranda yansıtılacaktır.

*Koç Üniversitesi Tıp Fakültesine YKS ile sadece tam burslu ve yarı burslu öğrenciler yerleşmektedir.

Tüm öğrencilere yurt imkanı ücret karşılığı verilmektedir.

Koç Üniversitesi yaklaşık her üç öğrencisinden birine burs imkanı sağlamaktadır. Burslarımız karşılıksızdır ve normal öğrenim süresince devam etmektedir. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı altı yıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ise dört yıldır.(Tıp Fakültesi için altı yıldır)

Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamazlar. Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam edebilir. Herhangi bir burs kontenjanından Koç Üniversitesinin bir lisans programına yerleşip bu programı tamamlamış veya ayrılmış olanlar herhangi bir burs indiriminden yararlanamazlar. Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Daha önceki yıllarda Koç Üniversitesi’nin veya Türkiye’de başka bir üniversitenin lisans programlarına merkezi yerleştirme sınavı ile yerleştirilmiş olan öğrenciler, Koç Üniversitesi’nin bir lisans programına tam burs kontenjanından yerleştirilirlerse tam burs imkânından yararlanamazlar.

Burs Çeşitleri nelerdir?

Detaylı bilgi için Burslar ve Eğitim Ücretleri adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yatay Geçiş durumunda burs koşulları devam eder mi?

Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam edebilir. Felsefe, Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya ve Hemşirelik bölümlerine yerleşen burslu öğrenciler başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri halinde bursluluk haklarını kaybederler.  Diğer bölümlere yerleşen öğrencilerin başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri durumunda bursluluk haklarının devamı geçiş yapmak istedikleri bölümün bağlı olduğu fakültenin değerlendirmesine ve onayına tabidir..

Bursun sürekliliği için gerekli şartlar nelerdir?

Koç Üniversitesinde burslar karşılıksız olup normal eğitim-öğretim süresince devam eder. Burs süresi Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi (en fazla iki yarıyıl) artı sekiz yarıyıl (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı on iki yarıyıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için sekiz yarıyıldır (Tıp Fakültesi için on iki yarıyıldır).Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı yukarıda belirtilen sürelerin dolmasından önce burs kaybı yaşamazlar.

Öğrencilerin burslarının kesilmesi aşağıdaki koşullara bağlıdır:

  • 4 yıldan uzun süren başarısızlık durumunda,
  • Ciddi bir disiplin ihlali yapar ve disiplin cezası alırsa,
  • Öğrencinin kopya çekmesi durumunda, öğrenci hazırladığı herhangi bir ödev, proje veya çalışmayı başkasına yaptırdığı ve/veya kaynak göstermeksizin alıntılayıp kendisi tarafından yapılmış gibi gösterdiği takdirde,
  • Okuldan uzaklaştırmayı gerektirecek diğer disiplin ihlallerinde öğrencinin bursu kesilir.

Koç Üniversitesi'nde burslu okuyan öğrenciler başka kuruluşlardan da burs alabilirler mi?

Öğrenciler istedikleri takdirde başka kuruluş veya vakıflara burs başvurusunda bulunabilirler. Koç Üniversitesi’nden almış oldukları bursun böyle bir durumda kesilmesi söz konusu değildir.

Burslu öğrencilerin mezuniyetten sonra Koç Topluluğu şirketlerinde çalışma zorunluluğu var mı?

Burslu veya burssuz öğrenciler istedikleri şirkette çalışma konusunda serbesttirler. Ayrıca mezunlarımızın büyük bir kısmı mezun olduktan sonra, ortalama 6 ay içerisinde, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketlerinde çalışma fırsatı yakalıyorlar.

YKS tercihlerimde Koç Üniversitesi'ni ilk tercih olarak yazar ve kazanırsam belli bir indirim alabilir miyim?

Koç Üniversitesi’nde ilk tercih indirimi yoktur.