Öğrenci Kulüpleri ve Organizasyonları

 

Eğlenceli ve dinamik bir kampüste hareketli bir sosyal hayat seni bekliyor.

Koç Üniversitesi, güçlü akademik yapısına ek olarak öğrencilerine renkli ve hareketli bir sosyal ortam sunuyor.

Gönüllülük projelerinden ders dışı eğitim – eğlence aktivitelerine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren öğrenci kulüplerimizin yanı sıra spor takımları ve kültürel-sanatsal organizasyonlarla öğrencilerimizin hayatında güzel izler bırakmayı hedefliyoruz.

Koç Üniversitesi, öğrenci kulüpleri ile sosyal alanda da kendilerini geliştirmeleri için öğrencilerine olanaklar sağlıyor. Koç Üniversitesi’nde öğrenciler 80’ten fazla öğrenci kulübünden dilediğini seçebilir; birebir sorumluluk alabilirler. Koç Üniversitesi’nde Edebiyat Kulübü’nden Borsa Kulübü’ne; Münazara Kulübü’nden Pazarlama Kulübü’ne; Dans Kulübü’nden Tiyatro Kulübü’ne; Bilişim Kulübü’nden Hukuk Kulübü’ne kadar her türlü ilgi alanı için öğrenci kulübü bulunuyor.

Öğrenci kulüpleri düzenli olarak ekonomi, psikoloji, pazarlama, işletme, uluslararası ilişkiler, tarih, sosyoloji gibi çeşitli alanlarda konferans ve söyleşiler organize ediyor. Dil kulüpleri (Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça) üyelerine ilgili ülkelerde dil kursları düzenliyor. Ayrıca İtalyanca Kulübü her yıl ikinci yabancı dil olarak İtalyanca’yı tercih eden öğrencilerinin bir kısmını Fiat Bursu ile İtalya’ya gönderiyor.

Koç Üniversitesi’nin geleneksel sosyal faaliyetleri arasında Yeni Öğrenci Üniversiteye Uyum Günleri başta olmak üzere Üniversitelerarası Münazara Turnuvası, Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, Oda Tiyatrosu Günleri, Müzik Festivali, Dans Festivali, MAVA Festivali, Pazarlama Kampı, Marketing Challenge etkinliği, Folklor Festivali, Müzikal Performans Gecesi, Girişimcilik Platformu, KatılSAK KonuşSAK Söyleşi ve Konserleri, Bahar Şenliği, Rehavet Panayırı, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği Konserleri, Çocuk Şenliği ve Index – Lojistik Günleri bulunuyor.

Öğrenci Kulüpleri Hakkında Daha Detaylı Bilgi için Tıklayınız

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Kulübü KU Gönüllüleri

2001 yılından beri Öğrenci Etkinlikleri ve Gönüllü Projeler Ofisi’ne bağlı olarak faaliyet göstermekte olan Koç Üniversitesi Gönüllüleri Kulübü, 400’ün üzerinde aktif gönüllüsü ile birlikte, başta Sarıyer ilçesi olmak üzere İstanbul’un çeşitli bölgelerinde ve Türkiye genelinde sayısız proje geliştirmiş, bir çok yere bağışlarda bulunmuştur.

KU Gönüllüleri, öğrenci kulübü olmasının getirdiği enerji ile sivil toplum kuruluşu disiplinini birleştirerek toplumun her kesimine ulaşmayı ve “gönüllülük” anlayışını üniversite içinde olabildiğince yayılmasını amaçlamaktadır. KU Gönüllüleri; insan kaynağı bulma, proje oluşturma, planlama, kurum ve kuruluşlar arası iletişim kurma anlamında hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlese de, gönüllü organizasyonlarının daha geniş kitlelere ulaşması için gerekli finansal desteğin, ancak ülkemizin sosyal sorumluluk projelerine önem veren kurumları tarafından sağlanabileceğine inanmaktadır.

15 yıllık kulüp tarihinde, bir çok proje gerçekleştirilmiş ve gruplar kurulmuştur. Kulübün 2015-2016 eğitim döneminde 6 tane aktif alt grubunun yanı sıra her sene okul genelinde düzenlediği iki tane de büyük projesi bulunmaktadır.

Koç Üniversitesi Minik Yürekler Projesi (KÜMYÜP): Öğrenci Etkinlikleri ve Gönüllü Projeler Ofisi tarafından projelendirilen KÜMYÜP, ilgili Bakanlıktan bu alanda izin almış ve pek çok eğitim kurumuna örnek olmuş ilk projedir. Bahçelievler’deki Şeyh Zayed ve Darülaceze Çocuk Esirgeme Kurumları ile yapılandırılan projede 42 “kocaman yüreğe” sahip gönüllü her Cumartesi sabahı kurumdaki 42 “minik yürek” ile kimi zaman oyun oynayarak, kimi zaman ise onlara sadece sarılarak, yani her hafta düzenli olarak “sadece onlar için” orada olarak miniklere “sağlıklı bağlanma ve ayrılma” duygusunu yaşatarak öğretmeyi amaçlamaktadır.

Farkındalık Grubu: Koç Üniversitesi öğrencilerinin, hayata bakış açısını, vizyonunu, iletişimini değiştirmek, geliştirmek ve sosyal “farkındalık” yaratmak amacıyla kurulmuş bir topluluktur. Okul içinde gerçekleştirdiği Rehavet Panayırı ile fon yaratıp “Kütüphanesiz Okul Kalmasın“ ilkesi ile her sene anadoluda bir okula kütüphane yapmaya gitmekte ve Engel tanımayanların buluştuğu Engelsiz Show etkinliğini düzenlemektedir. Birlikte türkülerin söylendiği, halayların çekildiği, güzel arkadaşlıkların başladığı bu topluluk düzenlediği projelerle toplumsal nitelikteki sorunları herkesin gözünde daha görünür kılmaya çalışmaktadır.

Koç Eğitim Topluluğu (KET): 40 gönüllü Koç öğrencisi cumartesi pazar dinlemeden, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, umutları olmayan çocuklara kıymetli olduklarını hissettirmek adına arkadaş, örnek olur, ders anlatırlar. Derslere verilen desteğin yanında Düşünebilen Çocuklar etkinlikleriyle çocukları özgüvenli, yaratıcı, farkında bireyler haline getirmek, özgürce düşünüp kendilerini ifade edecekleri bir ortam hazırlamak da temel amaçlardandır. Çocuklar KET’te her haftasonu tiyatro, resim, müzik, dansla uğraşarak sene sonunda velilerine sergilemek üzere bir gösteri de hazırlarlar.

Hayalimi Paylaş: Hayalimi Paylas gönüllüleri, Bir Dilek Tut derneğinin desteği ve yönlendirmesi ile, hayal güclerini kullanarak okulda farklı ve etkileyici aktiviteleri gerçekleştirerek bir bütçe oluşturmayı, bu bütçe ile de 3-18 yaşları arasında hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden çocukların imkânsız gördükleri hayallerini gerçekleştirerek onlara umut olmayı hedefler. Hayalimi Paylaş alt grubu, şehir içinde ve dışında hayata geçirdiği dileklerle her yıl bir çok çocuğun hayatına dokunur.

KU-Çevre: KU-Çevre’nin amacı Koç Üniversitesi ve Sarıyer çevresi başta olmak üzere İstanbul’da çevre bilincini geliştirmek, ağaçlandırma çalışmalarına katılmak, doğal hayata ve geri dönüşüme destek vermektir. Çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulması gerekliliğine inanan topluluk, Sarıyer çevresindeki ilköğretim okulu öğrencilerine; Turmepa Deniz Temiz Derneği ve Tema Vakfı işbirliği ile eğitimler vermektedir.

Hayvansever: Grubun başlıca amaçları, hayvanları seven ve hayvan haklarını koruyan gönüllüleri bir araya getirerek, yardıma muhtaç hayvanlar için farkındalık yaratmak, okulumuz çevresinde ve/veya barınaklarda bulunan ulaşabildiğimiz bütün yardıma muhtaç hayvanlara yardım etmektir. Bu doğrultuda İstanbul’daki barınaklara gezi ve yardımlar yapar, kampusumuzu hayvansever hale getirmek için çalışmalar yürütüyor, bu bilinci aşılamaya çalışırlar.

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Çocuk Şenliği: Koç Üniversitesi Gönüllüleri,her yıl 24 Nisan`da bütün projelerinde beraber çalıştıkları 400 çocuğu okulumuzdaki çim alanda ağırladıkları Çocuk Şenliği`ni düzenlerler. Aralarında Bahçelievler ve Darülaceze Çocuk Esirgeme kurumu çocuklarının, Sarıyer çevresindeki okulların öğrencilerinin ,Koç Üniversitesi hizmetli personeli çocuklarının ve Down Sendromlu çocukların bulunduğu küçük misafirleriyle onlar da çocuk olur ve çeşitli aktivitelerle tüm günün tadını birlikte çıkarırlar.

Koç Üniversitesi Sihirli Dilekler Diyarı: 2013 yılı Aralık ayında başlayan “Koç Üniversitesi Sihirli Dilekler Diyarı” projesi her yıl daha fazla maddi imkansızlıklar içinde olan çocuğun mont, bot, oyuncak gibi yeni yıl dileklerini gerçekleştirmeyi amaçlar. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nden başlayarak çocukların dilekleri alınıp yardımsever ve sosyal sorumluluk bilincine sahip üniversite öğrencilerine ulaştırılır ve getirilen hediyeler gelenekselleştirilen dilek ağacının altında toplanır. Gönüllü ekip, hediyelerin güvenli ulaşımını sağlamak ve çocukların mutluluğuna tanıklık etmek amacıyla Anadolu’ya dilekleri elden teslim etmeye gider. Her sene daha çok çocuğun yeni yıla umutla bakan ve gülen yüzünü görmek, aynı zamanda onlarla geçirilecek bir günün tadını doyasıya çıkarmak projenin en büyük hedefidir.