Koç Üniversitesi’nde Yaşam

Sosyal ve Sportif Etkinlikler

Spor yapmadan yaşayamam diyorsan, olanaklarımız:

• Koç Üniversitesi ana kampüsünde 2.000 izleyicinin oturma imkânına sahip olduğu çok amaçlı bir kapalı spor salonu, 1 adet açık tenis kortu, 1 adet yapay çim futbol sahası, 1 adet kapalı buz pisti bulunmaktadır.
  • 42 m x 32 m ebatlarında olan Spor Salonu’nun içinde ana salonu panoramik açıdan gören 156 m uzunluğunda koşu parkuru, squash ve raketbol kortu, aerobik ve dans salonları, fitness salonu, kardiyo salonu ve masa tenisi bölümü yer alıyor. Ek olarak ana bölümde tenis, basketbol, badminton, voleybol, hentbol gibi tüm salon sporları yapılabilmektedir.
  • Hazırlık bölümü öğrencilerinin eğitim aldıkları Batı Kampüs’te ise yarı olimpik kapalı bir yüzme havuzu, kardiyo-fitness merkezi, dans stüdyosu ve masa tenisi bulunuyor.
  • Müzik ve televizyon yayını yapılan spor salonunda kapalı devre ses sistemi ile salon içerisindeki tüm noktalara ulaşılabilmektedir.
  • Isıtma ve soğutma sistemleri bulunan spor salonu her gün 08.30-01.00 ve Batı Kampüs spor merkezi ise 07.30 – 22.00 saatleri arasında kullanılabilmektedir.

• Koç Üniversitesi’nde basketbol, tenis, kayak, snowboard, kürek, voleybol, hentbol, futbol, Amerikan futbolu, eskrim, sutopu, step, masa tenisi ve buz hokeyi takımları bulunuyor.
  • Üniversite geneline yönelik fitness programları uzman eğitmenler tarafından kişiye özel olarak hazırlanıyor. Ayrıca spor eğitmenleri tarafından ücretsiz pilates ve tenis dersleri verilmektedir.
  • Açık ve kapalı yüzme sezonluk ilan edilen program dahilinde öğrenci ve üniversite çalışanlarına açıktır.
  • Havuz tesisleri içinde restoran ve soyunma odaları bulunmaktadır.

Koç Üniversitesi bayan basketbol takımında oynamaya başlamadan önce de basketbol oynamaktan keyif alıyordum. Ancak üniversitede, basketbol hayatımın büyük bir parçası haline geldi. Takımda oynadığım beş senelik süre içinde keyifli anlar yaşadım. Çok güzel insanlarla tanıştım, köklü arkadaşlıklar kurdum. Daha önceden bir kulüp altyapısında oynamamış olmama rağmen koçumuzla fazladan çalışarak bireysel becerilerimi geliştirip takıma olan katkımı artırdığım için de oldukça mutluyum.