Akademik

İngilizce Dil Hazırlık Okulu

İngilizce Hazırlık Okulu eğitim kadrosunun tamamı, alanında yüksek lisans derecesine sahip okutmanlardan oluşmaktadır.

Kayıt olduğu sırada İngilizce yeterliğini belgelememiş olan öğrenciler öncelikle Seviye Belirleme Sınavı’na girerler; bu sınavdan 74 ve üzeri puan alan öğrenciler üniversite yeterlik sınavına girme hakkı kazanırlar. Seviye belirleme puanı 74’ün altında olan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’nda puanlarına uygun seviyelere yerleştirilirler.
Seviye Belirleme Sınavı 100 sorudan oluşan ve bir saat süren bir sınavdır. Kayıt döneminde verilen yeterlik sınavı ise kurumsal TOEFL sınavıdır.

Kayıt döneminde süreleri üç yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını sağlayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’ndan muaf olurlar:

• Kurumsal TOEFL: 550/4 (Koç Üniversitesi’nde yılda bir kez Eylül ayında yapılmaktadır ve seviye belirleme sınavından 74 ve üzeri alan öğrenciler girebilir).
  • TOEFL IBT: 80/20 (Yazılı bölümden) Sadece Boğaziçi Üniversitesi ve TOBB Üniversitesi’nden alınmış olan IBT TOEFL sonuçları kabul edilmektedir.
  • IELTS: 9 üzerinden 6,5 Akademik modül kabul edilmektedir. Her bölümden minimum 5 puan alınmış olmalıdır. Herhangi bir IELTS sınav merkezinden alınabilir.
  • KPDS / ÜDS / YDS: 87 out of 100.
  • CAE: Grade of C.

İngilizce Hazırlık Okulu’nda başarılı bir şekilde uygulanan müfredatın yanı sıra, bilgisayar destekli dil öğrenimi de verilmektedir.
ELC öğrencileri ELC’ye dört seviyeden birinde başlarlar.

• Temel (Foundation)
  • Orta Altı (Pre-Intermediate)
  • Orta (Intermediate)
  • Orta Üstü (Upper Intermediate).

Programımız dil becerilerinin geliştirilmesini amaçlar. Her seviyede öğrenciye dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri verilir. Öğrenciler haftada beş gün derslere girer. Ders dışında bilgisayar destekli dil laboratuvarını da kullanabilen öğrenciler, Suna Kıraç Kütüphanesi’nin sunduğu kaynaklardan da faydalanarak dil becerilerini geliştirebilirler. ELC düzenli olarak gönüllü etüt programları ve öğrenciler için destek hizmetleri sunar. Öğrenciler aynı zamanda ofis saatlerinde okutmanlarından da destek alabilirler.

ELC’de başarılı olabilmek için öğrencilerin en az 2.0 not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Böyle bir ortalama öğrencilerin bahar döneminde diğerleri ile aynı hızda ilerleyebilmelerini sağlayacaktır. 2.0 ortalama aynı zamanda öğrencinin Koç Üniversitesi’nin İngilizce yeterlilik sınavı olan KUEPE’ye girme ve üniversitemizin dışarından kabul etmekte olduğu TOEFL IBT, IELTS, YDS ve CAE sınavlarından alacakları geçer puanları saydırma hakkı verecektir.

• KPDS / ÜDS / YDS: 87 out of 100.
  • CAE: Grade of C.

İngilizce Hazırlık Okulu’nun dışarıda alınmış olan sınav sonuçları ile ilgili soruşturma başlatma, şaibeli sonuçları kabul etmeme ve üniversitenin kurumsal TOEFL sınavının alınmasını zorunlu kılma hakkı saklıdır. Dışarıdan getirilen sonuçların kabul edilebilmesi için resmi sonuç belgelerinin sınavı veren kurum tarafından üniversiteye postalanması ve her bir sınavın geçerlilik süresine bağlı olarak geçmiş üç yıl içinde alınmış olması gerekmektedir.

* İngilizce Hazırlık Okulu’na yerleştirilen öğrencilerin yıl içerisinde sunacakları
TOEFL IBT sonuçları yalnızca aşağıdaki test merkezlerinden alındığı takdirde değerlendirilir:
TOBB Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü TOEFL IBT Sınav Merkezi, Ankara
Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü TOEFL Sınav Merkezi

Koç Üniversitesi öğrencilerinin derslerinde başarılı olabilmeleri için gerek yazılı gerek sözlü İngilizcelerinin çok ileri düzeyde olması gerekmektedir. Bu nedenle İngilizce Hazırlık Okulu’nda bütün dil becerileri öğretilirken, öğrencilerin dinledikleri ve okudukları her şeyi anlamaları ve kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilmeleri amaçlanır. İngilizce Hazırlık Okulu’ndaki eğitim, dil becerilerinin yanı sıra, öğrencilerin üniversite yaşamlarını başarıyla sürdürmeleri için gereken akademik becerilerin de kazandırıldığı bir süreçtir.

Eğitim dilinin İngilizce olduğu bir okulda okuma fikrinin ilk başta pek çok öğrenciye ürkütücü ve zorlu geldiğinin farkındayız. İşte tam da bu nedenle İngilizce Hazırlık Okulu olarak amacımız, öğrencilerimize birinci sınıfa başlamadan önce İngilizce bakımından ihtiyaç duydukları desteği vermektir. Hiçbir birey birbiriyle aynı olmadığından, öğrencilerimize İngilizce altyapılarına uygun olarak daha kişiye özel bir eğitim sunuyoruz. İster İngilizce’yi en baştan öğreniyor olsunlar, ister daha ileri düzeyde ve Akademik İngilizce’ye odaklanıyor olsunlar, İngilizce Hazırlık Okulu olarak tüm öğrencilerimize Koç Üniversitesi’nde görecekleri derslerinde İngilizce bilgisi bakımından kendilerine güvenebilmelerini ve başarılı olabilmelerini sağlayacak dil becerilerini kazandırıyoruz.
Bu yıl Anadolu Bursiyeri olarak Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne yerleştim. Koç Üniversitesi, sunduğu tüm imkânlar sebebiyle benim için bir hayaldi. Buraya geldiğimdeyse daha ilk senemde yaptığım, gördüğüm şeylerle hayallerin de ötesini gördüm. Okuldaki ilk senemde birçok arkadaşım gibi İngilizce Hazırlık Programı’na devam ediyorum. İngilizce konusunda fen lisesi mezunu olmamın dezavantaj yaratacağını düşünüyordum ancak okulun ELC kadrosu karşılaştığım tüm zorluklarda yanımda oldu. İstediğim zaman hocalarla ve eğitimimiz için çaba gösteren KOLT (Öğrenme ve Öğretme Ofisi) gibi ofislerle görüşebilmem, onlardan yardım almam işimi çok kolaylaştırdı.