Uluslararası Olanaklar

2014-2015’te Öğrenci Değişim Programları sayesinde bir önceki seneye göre üniversitemizden yurt dışına eğitim almaya giden öğrenci sayısı %33
artmıştır.

Koç Üniversitesi
Uluslararası Programlar Ofisi
 Öğrenci Değişim Programları

50’den fazla ülkede, 230’dan fazla üniversitede gerçekleştirilen programlar uluslararasılaşma çalışmalarının öğrencileri doğrudan kapsayan en önemli parçasıdır.

Koç Üniversitesi, Uluslararası Programlar Ofisi tarafından yürütülen Öğrenci Değişim Programları yurtdışındaki seçkin üniversiteler ile yapılan öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak seminer ve konferans çalışmaları, ortak ders ve çok disiplinli etkinliklerin düzenlenmesi gibi çeşitli çalışma ve projeleri içeriyor.

Öğrenci Değişim Programları, Koç Üniversitesi öğrencilerine yurtdışında harç ödemeden, hatta AB ülkeleri söz konusu olduğunda (Erasmus) karşılıksız hibe alarak eğitim görme fırsatı sunarken, yurtdışındaki anlaşmalı üniversitelerden de seçkin öğrencilerin Koç Üniversitesi’nde eğitim almasını sağlamaktadır.

Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yerini alan Koç Üniversitesi öğrencilerinin Öğrenci Değişim Programları ile:

• Eleştirel ve analitik düşünme;
  • Etkili iletişim ve kendini ifade edebilme;
  • Farklıkları anlama ve takdir etme;
  • Yabancı bir dili ayrıntılı öğrenme;
  • Eğitim ve kariyer planlama;
  • Değişik kültürleri yakından tanıma;
  • Kendi kültürünü dışarıdan inceleme;
  • Sosyal farkındalık;
  • Özgüven kazanma ve kendi sınırlarını tanıma;
  • Küresel ölçekte kişilik oluşturma becerilerini kazanmaları hedeflenmektedir.

Öğrenci Değişim Programları ile bu güne kadar University of California System, Georgetown, Northwestern, Kyoto, Fudan, Tsinghua, Utrecht, Sciences PO, Bocconi, National University of Singapore gibi dünyaca ünlü birçok üniversiteden yaklaşık 1700 yabancı öğrenci bir akademik dönem için Koçlu olurken yaklaşık 1500 Koç Üniversitesi öğrencisi de bu üniversitelerde eğitim alarak bir öğrencinin kendini geliştirmek için sahip olabileceği en büyük fırsatı değerlendirdi.

Akran Danışmanlığı

Yurtdışında bir dönem eğitim almayı planlayan Koç üniversitesi öğrencileri, Türkiye’deki pek az üniversitede uygulanan Akran Danışmanlığı metodu ile tüm sorularına kısa sürede ve kesin yanıtlar alabiliyor. Daha önce bir değişim programı ile yurtdışında eğitim almış üst sınıf öğrencilerinin danışman olarak görev aldığı sistemde öğrencilere bölüm ve sınıflarına uygun dersler, gidecekleri ülkede ve şehirdeki konaklama imkânları, şehir içi ulaşım, yemek, eğlence ve benzeri konularda ayrıntılı bilgi sunuluyor.

Yurtdışına Çıkmadan Önce Uyum Eğitimi

Öğrencilerin derslerdeki başarısı, uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavlarından aldıkları puan ve ders dışı aktivitelerdeki performanslarının katılım için kriter olarak alındığı Öğrenci Değişim Programları’nda seçilen öğrencilere oryantasyon programı da sağlanıyor. Uzun süre farklı bir kültürde, kendi başına yaşayarak başarılı olmayı hedefleyen Koçlulara, yurtdışına çıkmadan önce bilmeleri gereken önemli noktalar uzman rehberler eşliğinde uygulanan oryantasyon programı ile öğrencilere aktarılıyor.