İngilizce Hazırlık Sınıfı ve TOEFL ile İlgili Sorular

TOEFL sınavı nedir, en az kaç puan gerekmektedir? TOEFL’dan başka bir sınav kabul edilir mi?

TOEFL Sınavı uluslararası bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. TOEFL'ın TWE adı altında bir de kompozisyon kısmı vardır. İngilizce eğitim yapılan Üniversitemizin Dil Hazırlık Sınıfını atlayarak öğrenime birinci sınıftan başlayabilmek ancak geçerli TOEFL puanı 550 (elektronik eski sistem 213, yeni sistem 80) ve TWE (yazılı sınav) için eski sistem 4 (yeni sistem 20) puan belgelemekle mümkündür. TOEFL sonuçlarının geçerlilik süresi iki yıldır. Geçerli bir TOEFL puanı olanların sonuç belgelerini Üniversitemizin 0163 koduna ETS tarafından yollatmaları gerekmektedir.

İngilizce Hazırlık Okulu muafiyeti aşağıdaki sınavlardan birinden belirtilen minimum puanları almakla mümkün olabilmektedir:

• KU ELC Kurumsal TOEFL 550/4
  • KPDS/ÜDS 87
  • TOEFL IBT 80/20 (Sadece devlet üniversitelerinden alınmış olan IBT TOEFL sonuçları kabul edilmektedir. Eğer öğrenci sınava yurt dışında girmişse Üniversite Yönetim Kurulu'na sınavının kabulu için dilekçe yazabilir.)
  • CAE: C
  • E-YDS: 87

İngilizce Hazırlık Sınıfı var mıdır? Süresi ne kadardır?

Koç Üniversitesi'ne kayıt yaptıran bütün öğrenciler seviye belirleme sınavı almak zorundadır. Bunun üzeri puan alanlar TOEFL sınavına girerler. TOEFL sınavından yeterli puanı alanlar direk olarak birinci sınıfa başlarlar, 74’ün altında puan almış olanlar ve TOEFL’a girip geçemeyen öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulunda uygun seviyelere yerleştirilirler. İngilizce Dil Hazırlık Sınıfı'nda Güz, Bahar ve Yaz yarıyılları sonunda KUEPE Sınavı yapılır. Öğrencilerin hazırlık atlayabilmeleri için KUEPE sınavında başarılı olmaları gerekmektedir ancak KUEPE sınavına girebilmek için de 4 üzerinden minimum 2 not ortalamasına sahip olmaları koşulu vardır. Orta ve orta üstü seviyede başlayan öğrenciler KUEPE sınavına Güz Yarıyılı sonu itibariyle not ortalamaları yeterli ise girebilirler, Başlangıç ve Orta Altı seviyede başlamış olan öğrenciler not ortalamalarının yeterli olması koşulunda KUEPE sınavına ilk olarak Bahar yarıyılı sonunda girebilirler.  Bu bilgiler doğrultusunda öğrencilerin hazırlık okulu’nda geçirecekleri süre başladıkları seviye ve performanslarına bağlı olarak değişebilir.

İngilizce Hazırlık Sınıfı’na devam zorunluluğu var mıdır?

Öğrencilerin aldıkları her dersin %90’ına devam zorunlulukları vardır. Mazeretsiz devamsızlığı %10’u geçen öğrenciler, bunun sonrasında kaçırdıkları her ders saati için dönem sonu final notlarından 5 puan kaybederler. Derse 10 dakikadan fazla geç kalan öğrenci, o derste yok yazılır.