2017 Kontenjanları ve Kontenjan Kuralları

Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2017-2018 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 63.400 TL’dir; Tıp Fakültesi için KDV dâhil 87.600 TL’dir, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil 63.400 TL’dir. Yıllık öğrenim ücreti Güz ve Bahar yarıyıllarındaki dersleri kapsar ve ücretlerin yarısı Güz Yarıyılı başında, geri kalanı Bahar Yarıyılı başında ödenir. Yurtlar ücretlidir. Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Koç Üniversitesinde burslar eğitim-öğretim ücretinden muafiyet sağlar, karşılıksızdır ve normal eğitim-öğretim süresince devam eder. Bursa esas normal eğitim-öğretim süresi Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi (en fazla dört yarıyıl) artı sekiz yarıyıl (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı on iki yarıyıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için sekiz yarıyıldır (Tıp Fakültesi için on iki yarıyıldır). Çift ana dal programı öğrencileri, belirtilen burs süreleri içinde birinci veya ikinci ana dal programlarını tamamlayamazlar ise, burs süreleri iki yarıyıl süre ile uzatılır. Üniversitenin düzenlemeleri dâhilinde öğrenimlerine ve derslerine devam eden öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı yukarıda belirtilen sürelerin dolmasından önce burs kaybı yaşamazlar.

Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam edebilir. Felsefe, Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya ve Hemşirelik bölümlerine yerleşen öğrenciler başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri halinde bursluluk haklarını kaybederler.  Diğer bölümlere yerleşen öğrencilerin başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri durumunda bursluluk haklarının devamı geçiş yapmak istedikleri bölümün bağlı olduğu fakültenin değerlendirmesine ve onayına tabidir.

Daha önceki yıllarda Koç Üniversitesi’nin veya Türkiye’de başka bir üniversitenin lisans programlarına merkezi yerleştirme sınavı ile yerleştirilmiş olan öğrenciler, Koç Üniversitesi’nin bir lisans programına tam burs kontenjanından yerleştirilirlerse tam burs imkânından yararlanamazlar.
Koç Üniversitesi’nin Tam Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs sadece eğitim-öğretim ücretinden muafiyet sağlar. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı, aylık masraflara katkı ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dâhilinde devam etmek üzere sağlanabilir. İhtiyaç dâhilinde yapılacak başvurular tercih döneminden başlayarak değerlendirilecektir.
LYS sonucunda Koç Üniversitesi’nin burssuz, %50 burslu veya %25 burslu programlarından birine girme hakkı kazanan ve daha önceki yıllarda Türkiye’de bir lisans programına yerleştirilmemiş olan şehit çocukları Tam Burslu olarak kabul edilir.

Koç Üniversitesi’nin Uluslararası Bakalorya (IB) diploması, Fransız Bakalorya sınav notu (Fransız liselerinden alınan denklik hariç), MATURA veya ABITUR diploma notu olan öğrencilere sağladığı imkânlara ve adayların kayıt-kabul süreci veya okulumuzla ilgili diğer sorularının yanıtlarına https://adaylar.ku.edu.tr/ sayfasından ulaşılabilir.

HUKUK FAKÜLTESİ

Toplam Kontenjan :106