Akademik

İngilizce Dili Hazırlık Okulu

İngilizce Hazırlık Okulu eğitim kadrosunun tamamı, alanında yüksek lisans derecesine sahip okutmanlardan oluşmaktadır.

İngilizce Hazırlık Okulu’nda başarılı bir şekilde uygulanan müfredatın yanı sıra, bilgisayar destekli dil öğrenimi de yapılmaktadır.
ELC öğrencileri ELC’ye 4 seviyeden birinde başlarlar: Temel (Foundation), Orta Altı (Pre-Intermediate), Orta (Intermediate) ve Orta Üstü (Upper Intermediate).

Programımız dil becerilerinin geliştirilmesini vurgular. Her seviyede öğrenciye dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri verilir. Öğrenciler haftada beş gün derslere girer. Öğrenciler ders dışında Bilgisayar Destekli Dil Laboratuvarını kullanarak ve Suna Kıraç Kütüphanesi’nin sunduğu kaynaklardan da faydalanarak dil becerilerini geliştirebilirler. ELC düzenli olarak gönüllü etüt programları ve öğrenciler için destek hizmetleri sunar. Aynı zamanda öğrenciler ofis saatlerinde okutmanlarından da destek alabilirler.

ELC’de başarılı olabilmek için öğrencilerin en az 2.0 not ortalaması yapmaları gerekmektedir. Böyle bir ortalama öğrencilerin bahar döneminde diğerleri ile aynı hızda ilerleyebilmelerini sağlayacaktır. 2.0 ortalama aynı zamanda öğrencinin ELC’de verilen İngilizce yeterlilik sınavlarına girme hakkı verecektir.

Kayıt döneminde süreleri 3 yılı geçmemiş olmak şartıyla yandaki sınav sonuçlarını sunan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’ndan muaf olurlar:

TOEFL PBT 550 / 4
*TOEFL IBT 80 / 120
IELTS (Akademik Versiyon) 6,5 (her bölümden minimum 5)
KPDS / ÜDS 87
CAE: C

İngilizce Hazırlık Okulu’nun dışarıda alınmış olan sınav sonuçları ile ilgili soruşturma başlatma, şaibeli sonuçları kabul etmeme ve üniversitenin kurumsal TOEFL sınavının alınmasını zorunlu kılma hakkı saklıdır. Dışarıdan getirilen sonuçların kabul edilebilmesi için resmi sonuç belgelerinin sınavı veren kurum tarafından üniversiteye postalanması ve her bir sınavın geçerlilik süresine bağlı olarak geçmiş 3 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir.

Kayıt olduğu sırada İngilizce yeterliğini belgelememiş olan öğrenciler öncelikle Seviye Belirleme Sınavı’na girerler ve bu sınavdan 74 ve üzeri puan alan öğrenciler üniversite yeterlik sınavına girme hakkı kazanırlar. Seviye Belirleme puanı 74’ün altında olan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’nda puanlarına uygun seviyeye yerleştirilirler.

Seviye Belirleme Sınavı 100 sorudan oluşan ve bir saat süren bir sınavdır. Üniversite yeterlik sınavı ise kurumsal TOEFL sınavı ile Koç Üniversitesi Yeterlik Sınavları’ndan oluşur.

* İngilizce Hazırlık Okulu’na yerleştirilen öğrencilerin yıl içerisinde sunacakları TOEFL IBT sonuçları yalnızca aşağıdaki test merkezlerinden alındığı takdirde değerlendirilir:
• TOBB Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü TOEFL IBT Sınav Merkezi, Ankara
• Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü TOEFL Sınav Merkezi

Frederic Reece
İngilizce Hazırlık Okulu Direktörü
Koç Üniversitesi öğrencilerinin derslerinde başarılı olabilmeleri için gerek yazılı gerek sözlü İngilizcelerinin çok ileri düzeyde olması gerekmektedir. Bu nedenle İngilizce Hazırlık Okulu’nda bütün dil becerileri öğretilirken, öğrencilerin, dinledikleri ve okudukları her şeyi anlamaları, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilmeleri amaçlanır. İngilizce Hazırlık Okulu’ndaki eğitim, dil becerilerinin yanı sıra, öğrencilerin üniversite yaşamlarını başarıyla sürdürmeleri için gereken akademik becerilerin de kazandırıldığı bir süreçtir.

Melinda Moss Şenel
Okutman

İngilizce Dil Merkezi Koç Üniversitesi öğrencilerine, fakültede ve ileriki kariyerlerinde etkili biçimde iletişim kurabilmeleri için gereken sağlam İngilizce altyapıyı verir. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri bütünleşik bir yaklaşımla vurgulanır ve üniversite içerisinde fikir alışverişi için sosyo-dilbilimsel farkındalık oluşturulur. ELC aynı zamanda öğrencilerin üniversitedeki başarılı olabilmeleri için gereken akademik ve kişisel becerilerin de verildiği bir bölümdür.

Merve Can
Tıp Fakültesi Hazırlık Sınıfı Öğrencisi
LYS sonucu Türkiye’de MF puan türünde 13’üncü oldum ve Koç Üniversitesi’ni seçtim. Bu seçimimdeki bir etken de hayatım boyunca kullanacağım dil olan İngilizceyi en güzel biçimde öğrenmekti. Hazırlık dönemim çok güzel geçiyor ve her şeye olması gerektiği gibi vakit ayırabiliyorum. Öğretim üyeleri dersi en eğlenceli biçimde işlemek için her şeyi yapıyorlar. Onlara bire bir soru sorma olanağının yanı sıra onlarla birlikte çalışma şansı bulabiliyorum. Böylelikle fakülteye geçtiğimde derslerde zorluk çekmeyeceğime inanıyorum.

Detaylı bilgi için tıklayınız.